fbpx

Poročanje o embalaži, dani na trg v RS, za leto 2022

Do 31. 3. 2023 je rok za oddajo letnega Poročila o embalaži, dani na trg v RS, za leto 2022. Proizvajalcem, ki so svoje obveznosti proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO) s pogodbo prenesli na DROE DINOS, poročila na ARSO ni potrebno oddati. DROE DINOS bo kot nosilec skupnega načrta na ARSO oddala Poročilo o embalaži, dani na trg v RS, za vse proizvajalce, ki so v letu 2022 svoje obveznosti PRO zaupali oz. uredili z DROE DINOS.

Uredba o embalaži in odpadni embalaži, sprejeta v letu 2021, nalaga, da morajo letno Poročilo o embalaži, dani na trg v RS, oddati:

  • družbe za ravnanje z odpadno embalažo – DROE

(DROE DINOS poroča v imenu vseh proizvajalcev, ki so sklenili pogodbo z DROE DINOS, kot tudi v imenu vseh proizvajalcev, ki uvažajo/pridobivajo embalirano blago za lastne potrebe in imajo sklenjeno pogodbo z DROE DINOS. DROE DINOS poroča na podlagi kvartalnih poročil, ki so jih proizvajalci za vsako tromesečje v preteklem letu poročali DROE DINOS) in

  • proizvajalci, ki so vpisani v individualni sistem ravnanja z odpadno embalažo.

Vsi proizvajalci, ki so svoje obveznosti proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO – embalaža) zaupali oz. uredili z DROE DINOS, prejmejo Potrdilo o izpolnjevanju obveznosti ravnanja z odpadno embalažo.

Izdelava: Optiweb-logo